Odbor za predstavke i pritužbe raspravljao o skidanju azbestnih ploča

Facebook

Na sjednici Odbora za predstavke i pritužbe raspravljalo se o skidanju azbestnih ploča. Članovi Odbora jednoglasno su donijeli zaključak kojim traže da radovi na obnovi ne počnu dok se ne postigne sporazum između Gradske uprave, škole, Zavoda za javnom zdravstvo i predstavnika roditelja.

Povod za ovu raspravu bio je nadavni događaj u Osnovnoj školi Mladost Zagreb u Utrinama. podsjetimo, roditelje je uznemirila informacija da će se azbest s krova škole skidati tijekom nastave, odnosno boravka djece u školi.

Članovi Odbora uputili su zahtjev Odboru za obrazovanje Gradske skupštine da se donesu jedinstveni kriteriji za sve slične situacije s azbestom u školama i vrtićima. Zatražili su i očitovanje o konkretnom slučaju od Gradskog ureda za obrazovanje, Gradskog ureda za prostorno uređenje, Gradskog ureda za zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo Andija Štampar

“Za početak očekujemo da će se postupiti po našim zaključcima i da neće početi radovi. Nakon što dođu očitovanja, mi mozemo priču dići na Gradsku skupštinu – ili tražiti daljnja očitovanja ili se zadovoljiti s odgovorima i proslijediti ih podnositeljima”, kazao nam je predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe, gradski zastupnik Matej Mišić.


Komentari