ODBOR ODLUČIO: Titov trg ostaje, a Zrinjevac neće postati Šubićevac

skupstina.zagreb.hr

Goruća pitanja riješena na sjednici Odbora za imenovanje ulica, naselja i trgova.

Odbor za imenovanje ulica, naselja i trgova održao je sjednicu u srijedu, 16. studenog u 9 sati. Na dnevnom redu našlo se 6 točaka, a među njima i prijedlozi zagrebačke podružnice HDZ-a i HSLS-a za preimenovanje Trga maršala Tita i Nikole Zrinskog, popularnog Zrinjevca.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Andrija Mikulić pokrenuo je inicijativu za preimenovanjem Trga maršala Tita, a prijedlog je Odboru podnio i potpisao predsjednik Kluba Gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a Mario Župan.

Međutim, inicijativa za promjenom Titova trga nije prošla, a po tom pitanju oglasio se i sam Andrija Mikulić na svom Facebook profilu, vidno ogorčen reakcijom zastupnika.

“Inicijativa za promjenom Titova trga nije prošla. Nije prošla na sramotu onih koji su izdali dogovor i pruženu ruku. Na njihovu sramota jer ne žele javno priznati da se ne mogu odreći Tita, već pozivaju na referendum koji je osuđen na propast.Ako je dogovor iznevjeren na promjeni naziva trga, pa što onda očekivati ako ćemo pregovarati o velikim, strateškim interesima Zagreba?!”, napisao je Mikulić.

Zrinjevac neće postati Šubićevac?

Drugi prijedlog koji se našao na dnevnom redu Odbora, došao je iz redova zagrebačke podružnice HSLS-a, a odnosi se na premenovanje Zrinjevca, odnosno Trga Nikole Zrinskog. HSLS je podnio zahtjev da se Trg Nikole Zrinskog preimenuje u Trg Nikole Šubića Zrinskog, a prijedlog je potpisao predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a, Alen Ostojić.

HSLS tvrdi da je sadašnjim nazivom nepotrebno zbunjuju građani jer je u narodu ipak uvriježeno ime Nikola Šubić Zrinski. Također su istaknuli da je baš sad pravi trenutak za preimenovanje trga jer je Sabor ovu godinu proglasio Godinom Nikole Šubića Zrinskog. S HSLS-om se nije složila i većina zastupnika, stoga je Odbor za imenovanje ulica i trgova odbio i ovaj prijedlog.

Goruća pitanja su riješena, nazivi trgova ostaju isti. Tito ne ide nigdje, osim putem eventualnog referenduma, a sudeći po ovoj odluci teško da će Zrinjevac ikada postati Šubićevac.

>>>MIKULIĆ NAJAVLJUJE IZMJENU TITOVA TRGA: Hoćete li mu vjerovati kada vidite ove detalje iz njegova životopisa?

 


Komentari