OD TRAVNJA NIŽI RAČUNI ZA OTPAD: Ipak, nove promjene nekima bi mogle stvoriti i neugodnost

FOTO: Facebook / Ilustracija

Bandić je  kazao kako će 90 posto Zagrepčana imati manje račune za odvoz otpada.

Gradonačelnik Bandić najavio je jučer kako će od travnja 90 posto Zagrepčana dobivati manje račune za odvoz otpada. Stanovnicima Brezovice i Sesveta odvoz otpada pojeftinit će za čak 40 posto. No, tu postoji i jedan problem, a to je da će im se otpad odvoziti samo jednom tjedno umjesto tri puta koliko je do sada odvozio, što bi možda moglo stvoriti probleme s nagomilavanjem otpada, no vrijeme će pokazati je li ovaj potez isplativ.

Nadalje, odvoz otpada bi se trebao reducirati i u ostatku gradskih četvrti s tri puta na dva puta, a iznimka je uži centar grada koji će i dalje imati trostruko pražnjenje otpada. Osim užeg centra trostruka pražnjenja imat će i stanovnici gradske četvrti Donji grad, oni na Savskoj cesti te u stanovnici Vukovarske. Bandić je izračunao kako će od sada svi oni koji su živjeli u kućama i plaćali 126 kuna s trostrukim odvozom, od travnja plaćati 76 kuna, a oni koji žive u stanovima s dva odvoza tjedno plaćat će 38 posto manje račune, što bi značilo da će umjesto 76 plaćati 46 kuna.

Ovim promjenama Čistoća će izgubiti oko 60 milijuna kuna prihoda, ali uprava taj gubitak planira riješiti racionalizacijom poslovanja. Prvenstveno na gorivu jer će manje vozila prometovati zbog smanjenja odvoza, kazao je Bandić za Radio Sljeme.


Komentari