OD SRIJEDE IZA REŠETAKA? Horvatinčić će se navodno javiti u Remetinec, njegov odvjetnik ne gubi nadu

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Tomislav Horvatinčić ove srijede bi se trebao javiti na izdržavanje kazne u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu. Podsjetimo, zagrebački poduzetnik 2011. godine je u pomorskoj nesreći usmrtio talijanski bračni par za što je i pravomoćno osuđen te bi iza rešetaka trebao provesti 4 godine i 10 mjeseci. No, već u u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine, njegova je obrana tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor. Žalbu su uložili i ovoga puta, a njegov odvjetnik Velimir Došen tvrdi da će se javiti u Remetinec.

“Javit će se, otići će tamo. Žalba koju smo uložili neće se brzo riješiti, očekujem da to bude kroz 20 dana, a dotad će on biti u Remetincu”, izjavio je Došen za Slobodnu Dalmaciju.

Molbu za odgodom podnio je zbog, kako tvrdi, niza kroničnih bolesti koje se ne mogu liječiti u zatvorskom sustavu.

“Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože”, otkrio je  u nedavnom intervjuu Horvatinčić.

Smatra i da se protiv njega vodi linč.

“Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju”, izjavio je poduzetnik.

Komentari