Od ranog jutra na Lučkom, iz smjera Jankomira, kolona duga oko 6 kilometara

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na autocesti Zagreb-Split-Ploče pojačan je priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora, kolona vozila iz smjera Jankomira duga je oko šest kilometra, zbog veće gustoće prometa između čvorova Lučko i Donja Zdenčina, Novigrad i Bosiljevo te između tunela Sveti Rok i čvora Zadar II vozi se usporeno, u koloni.

Na autocesti Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na naplatnoj postaji Goričan kolona je oko dva kilometra, ispred naplatne postaje Sv. Helena smjeru Zagreba oko 500 metara.

Zastoji na A2 i A3

Povremeni zastoji i smetnje zbog velike gustoće prometa mogući su i na autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba; A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel), na GP Bajakovo prema Srbiji i prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, upozorava u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda, u smjeru Lipovca, HAK poziva vozače na oprez.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti kod Orehovice vozi se jednim trakom, naizmjence.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između između čvora Gospić i tunela Sveti Rok; A3 između čvorova Velika Kopanica i Lipovac; te A6 između Bosiljeva i Kikovice.

U subotu do 14 sati, te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojediniim cestama u Istri i priobalju bit će zabranjen promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.


Komentari