OD POZNATOG ARHITEKTA OPROSTILI SE POZNATI: ‘Bio je prijatelj kakvog nađeš jednom u životu’

Nakon kratke i teške bolesti nedavno je preminuo Tomislav Čop, nagrađivani hrvatski arhitekt.

Završeni prestižni studij arhitekture u australskom Perthu bio mu je samo uvod za magisterij u Londonu gdje je kasnije i radio pet godina u jednom od poznatih arhitektonskih studija. U svojem je 54. godišnjem životu uspio dogurati i do članstva Kraljevske Australske i Engleske udruge arhitekata.

Osim širokog opusa posla u inozemstvu, vratio se u Zagreb kako bi obnovio najpoznatiji zagrebački neboder i to onaj na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Uz to, jedan je od najzaslužnijih za dovođenje svjetski poznatog hotelskog lanca u Hrvatsku, a riječ je o Hilton Double Tree u Zagrebu. Sudjelovao je i u gradnji Green Gold centra u Radničkoj ulici u Zagrebu.

Svoj je doktorski rad radio u posljednje vrijeme i to s temom hotela, a baš su oni uz shopping centre bivali poseban motiv za Čopa te je u njihovoj gradnji bio usko specijaliziran.

Privatni život nije mnogo isticao u javnosti, ali je opće poznato da je bio dio zagrebačke društvene kreme. Njegov instagram profil krase brojne poznate osobe, a neke od njih s kojima je uhvaćen na fotografijama su i Ana Rucner, Jelena Rozga, Kolinda Grabar Kitarović i brojni drugi.

Dirljivom porukom od svog  se prijatelja oprostila i njegova prijateljica Snježana Mehun.

“Sinoć me nazvao moj anđeo čuvar još jednom da me pita kako sam, da me obavijesti da radi na našem zajedničkom poslovnom projektu za koji je našao pozitivna rješenja i privodi ih kraju! Nazvao me još jednom da se oprosti sa mnom, a onda je zauvijek zaspao i otišao na neko bolje mjesto! Kakav je bio Tomislav Čop? Bio je svoj i bio je prijatelj kakvog nađeš jednom u životu, bio je osoba koja bi sa mnom na poziv u ponoć izašao iz kreveta i išao tulumarit u Katran, sjedit na reviji ili vozit me sedam sati po Italiji po materijale, eto takav je bio, prema meni i svima drugima! Preminuo je nakon jako kratke i teške bolesti da se niti jedniom nije požalio, veseo i pozitivan u vom domu uz voljenu obitelj! Počivao u miru dragi moj! Laka ti Hrvatska yemlja koju si toliko volio!”, zaključila je Mehun.

snježan mehun tomislav čop


Komentari