OD OVOG STAJE SRCE: On je jedan od najbogatijih hrvatskih političara, a dolazi iz Zagreba

www.ictbusiness.info

Predložio je da posao šefa Skupštine obavlja volonterski, a zašto i ne bi?

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine HSLS-ov Darinko Kosor, izjavio je novinarima da su gradski zastupnici na skupštinskoj sjednici prihvatili njegov prijedlog da posao šefa Skupštine obavlja potpuno volonterski.

”Obavljat ću svoj posao predsjednika zagrebačke Gradske skupštine kao i do sada, ali u potpunosti volonterski”, istaknuo je Kosor. Objasnio je kako to znači da više ne ostvaruje plaću, niti naknadu za rad u skupštinskom Odboru za javna priznanja. Na taj će se način na godišnjoj razini uštedjeti oko 350.000 kuna bruto u proračunu zagrebačke Gradske skupštine.

Kosor kaže da će plaću primati u Hrvatskom saboru, jer je izabran za saborskog zastupnika. Ističe kako mu je plaća u Saboru niža za čak 3000 kuna od one koju je dobivao u Gradskoj skupštini, ali to je njegov izbor. Istina, Kosorova plaća možda doista jest niža, ali on pretjeranog razloga za tugu nema jer riječ je o jednom od najbogatijih hrvatskih političara, otkriva to njegova imovinska kartica, koju je javnosti predstavio kao saborski zastupnik.

Bogatstvo je Kosor zgrnuo nakon prodaje plakatarske tvrtke Metropolis, za koju se inače vežu i neki sumnjivi poslovi. Impresivno bogatstvo stekao je u privatnom poslu. Tako ovaj prvi čovjek, malih Liberala posjeduje vilu na Pantovčaku, a imovinska kartica otkriva da je vrijedna vrtoglavih 9,5 milijuna kuna. Uz to, krije se tamo još jedan stan u Zagrebu, a Kosor k’ tome posjeduje i sat IWC vrijedan 30 tisuća kuna.

Za egzistenciju, bez obzira na političke aktivnosti ne mora strahovati jer ima ušteđeno 360 tisuća eura. Zajedno sa suprugom “težak” je tako negdje oko 14 milijuna kuna, što u svakom slučaju jamči lagodan život.


Komentari