OD OVOG ĆE VAM BITI SAMO JOŠ PAKLENIJE! Nismo ni svjesni koliko je u tramvajima vruće! Zabilježene temperature prelaze i temperaturu zraka na direktnom suncu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Da se iz prometa povuku neklimatizirani tramvaji i autobusi te zamijene onima s rashladnim uređajima, tražio je nedavno ZET-ov sindikat, a predsjednik istoga, Anto Jelić za Večernji list govori kako su njihovi zahtjevi i ispunjeni – na tračnicama nema vozila bez klime u vozačkoj kabini.

Ipak, putnički dio opet je ostao zakinut. Naime, kako je provjerila reporterka Večernjeg lista, u niskopodnom tramvaju na Ciboni, oko 12:30 sati bilo je 32 stupnja, za 2 stupnja više nego vani u hladu, ali i 2 manje nego na suncu.

S druge strane, stariji model na trgu “pržio se” na 34 stupnjeva, a do Cibone temperatura se popela i na 35 stupnjeva, što je pak bilo više nego temperatura zraka vani.

21. stoljeće ZET-a

Jelić govori kako je prometovanje ovakvim starijim modelima trenutno jedini izbor jer nema dovoljno vozila da bi se zamijenili i oni bez klime u putničkom dijelu. Dodaje i kako 36 autobusa nema rashladne uređaje, no zaključuje i kako s gradonačelnikom žele dogovoriti nabavku 50 buseva koje su povukli preko EU fondova. To i klimatizacija postojećih, govori, ZET će uvesti u 21. stoljeće.


Komentari