‘Od malog, beskičmenog crva postaješ jedan zbilja krasan leptir’ Dario Juričan ima novu ‘žrtvu’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zagrebački redatelj Dario Juričan, godine istraživanja posvetio je preminulom gradonačelniku Milanu Bandiću. O njemu je režirao i dokumentarni film “Kumek” koji je podigao veliku medijsku prašinu.

Odlaskom Bandića, redatelj nije odustao od satiričnih objava i prozivki, a čini se da je i našao novu “žrtvu”. Riječ je o HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću.

Juričanovu “poslanicu” upućenu ovom mlađahnom ekonomistu prenosimo u cijelosti.

“Davore Filipoviću aka Bane- Borče protiv nepravde, borče protiv korupcije, čekam tvoju donaciju!”

“Dok si bio u zagrebačkoj skupštini u koaliciji s Rezačem etiketa, borio si se protiv njega rukama i nogama, grizao si tog mrskog neprijatelja iznutra, podirivao si korupciju k’o neopjevani Rambo, lupao si po toj nepravdi k’o Rocky onomad po svinjskim polovicama!

Lupao si ti i lupetao, moj Bane.

Gledam te kako sad od malog, beskičmenog crva postaješ jedan zbilja krasan leptir! Ozbiljno razmišljam da snimim o toj preobrazbi poučan dokumentarac o čudima prirode. I hrvatske politike.

Očekujem od tebe, borče koji je zakasnio na ratište, da nam doniraš koju kunu za novo, dopunjeno izdanje knjige Kumek. I da time malo pomogneš da osvijetlimo i tvoju ulogu u Skupštini u doba kad si onako krotko dizao šapu za svaku Rezačevu umotvorinu.
Plan je jasan: skupiti lovu za tisak, a ako bude viška i za janjetinu!

Nemoj me razočarati, jer znam da vam je negdje po ladicama u središnjici HDZ-a sigurno ostalo sitniša još od Fimi medije. Da smo živi i zdravi, dobri moj Bane!”, napisao je Juričan.


Komentari