Od kolovoza u Zagrebu nove, više cijene parkiranja u svim zonama i garažama

FOTO: Ivan Klindić

Nakon više od mjesec dana usuglašavanja, Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove, više cijene parkiranja.

Kako piše Jutarnji list, parkiranje u prvoj zoni od kolovoza poskupjet će dvostruko – sa šest na 12 kuna, dok će se u drugoj umjesto dosadašnje tri plaćati pet kuna. Cijena sata parkiranja u trećoj zoni iznosit će dvije kune, umjesto dosadašnjih 1,5 kuna.

Dići će se cijene i u javnim garažama pa će primjerice u Tuškancu sat parkiranja po novome umjesto pet stajati 10 kuna. Sve to stoji u Nacrtu novog prijedloga korištenja javnih parkirališta i javnih garaža koji je u javnoj raspravi od 11. lipnja.

Kako je već ranije iznešeno, iza ovog stoji želja da se građane inspirira na češće korištenje javnog prijevoza kako bi se grad prometno rasteretio.

Podsjetimo, Zagrebački električni tramvaj (ZET) zbog uvođenja polusatne karte od četiri kune, pretvaranja triju zona u jednu i sniženja cijena karata za ZET-HŽ imao je smanjene prihode u 2017. godini u odnosu na isti period u 2016. godini za 50,3 milijuna kuna, pokazalo je Godišnje izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, koje će se naći na Skupštini Grada Zagreba sljedećeg tjedna.

Očekuje se da će ovaj pravilnik sa znatnim povećanjem cijena parkiranja na snagu stupiti početkom kolovoza.


Komentari