Od GLAVNOG KOLODVORA do SESVETA za osam minuta

zagreb.hr

Radovi bi trebali koštati oko šest milijuna kuna bez PDV-a, a oko sedam i pol s PDV-om.

U utorak 3. studenog otpočela je treća faza proširenja Branimirove. Dionica od Zavrtnice do Heinzelove proširit će se tako da će biti po dvije trake u svakome smjeru, zelena površina bi trebala biti između traka, a sa svake strane biti će biciklističke staze. Radovi na proširenju trebali bi biti gotovi, prema riječima gradonačelnika, negdje na proljeće.

“Ovo je povijesni dan za Zagrepčane i Zagreb, jer će u travnju iduće godine, nakon što završimo proširenje Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove, protočnost prometa biti puno bolja, a građani će od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za 7-8 minuta, umjesto za pola sata”, kazao je Bandić i nastavio, “Na spoj stare i nove Branimirove građani su čekali jako dugo, a s obzirom na proširenje grada i povećanje broja stanovnika unazad 20 godina, neophodno je potreban“, zaključio je gradonačelnik.

Prva faza radova obuhvaćala je dionicu od Držićeve do Ulice Crvenog križa, druga od Crvenog križa do Zavrtnice. Treća faza započela je spajanjem nove i stare Branimirove, dionicom Zavrtnica – Heinzelova, ali samo s jednom trakom u svakom smjeru. Sada, novom fazom, ona bi se trebala proširiti.


Iako još nije potvrđeno, radovi bi trebali koštati oko šest milijuna kuna bez PDV-a, a oko sedam i pol s PDV-om. Osim prometnica s dva traka, bit će osigurano 2 i pol tisuće kvadrata biciklističkih staza, a zelene površine sedam tisuća, stoji na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentari

loading...
-->