Od danas se bez maske ne putuje javnim prijevozom, a svi koji dolaze iz BiH i Srbije moraju u samoizolaciju!

Foto: Damjna Tadic / CROPIX

Stožer je jučer na konferenciji za medije objavio kako je donio dvije odluke za sprječavanje širenja koronavirusa. Od danas je nošenje maski obavezno u javnom prijevozu, a vozač ne smije krenuti prije nego svi putnici imaju maske. Građani koji dolaze iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije moraju, ukoliko ulaze u Hrvatsku, biti u samoizolaciji 14 dana.

Nove mjere vrijede od ponoći.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, rekao je kako se prema novoj odluci o prelasku granice uvodi novi režim ulaska za sve koji dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije te će oni morati 14 dana boraviti samoizolaciju. Ta se odluka neće primjenjivati na putnike koji dolaze iz tih zemalja i u tranzitu su kroz Hrvatsku.

Odluka je donesena jer je većina inficiranih došla iz BiH, Srbije i Kosova, a prema preporuci i standardima HZJZ-a i Sjeverna Makedonija ulazi u taj krug zemalja, rekao je Božinović.

‘Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu’, kazao je Božinović.


“Maske za lice su postale neizbježne, a odgovornost je na nama hoćemo li ući i raditi gužvu ili pričekati sljedeći tramvaj ili autobus”, rekla je Bubaš.

Komentari

loading...