OD DANAS PODIGNITE E-STUDENTSKI UGOVOR! Zaboravite na gužve u SC-u

commons.wikimedia.org

Svi koji su radili kao studenti sjećaju se ogromnih redova kako bi se podigli ili predali studentski ugovori. Od danas tome je došao kraj, došli su e-studentski ugovori. Vrijeme koje ste proveli u redu sada možete provesti na kavi ili uz dobru knjigu.

Izrada ugovora je vrlo jednostavna. Prvo se trebate ulogirati na vaš osobni portal Studentskog centra u Zagrebu. Kadauđete na portal, u  lijevom dijelu ekrana su prikazani Vaše ime i prezime, matični broj u Studentskom centru, te slika s Vaše studentske iskaznice.

Za pristup novom studentskom ugovoru treba pritisnut opciju “Student servis”.

Nakon aktivacije opcije, u desnom dijelu ekrana se prikazuje izbornik akcija, koji se
sastoji od linkova za pristup slijedećim aplikacijama:

  • Novi ugovor
  • Pregled ugovora
  • Ispis potvrda
  • Zarada po godinama

Stisnite opciju “Novi ugovor” i upišite  nekoliko početnih znakova iz naziva poslodavca, odnosno šifru poslodavca ili njegov OIB, te pritisnuti tipku Enter na tipkovnici, ili mišem kliknuti na gumb za pretraživanje.

Za poslodavce koji u Studentskom centru u Zagrebu imaju više registriranih podružnica, sustav omogućava odabir određene podružnice.

Nakon odabira traženog poslodavca, potrebno je kliknuti na gumb Izdaj ugovor, što će pokrenuti postupak izrade ugovora u poslovnom sustavu Studentskog centra. Prije izrade samog ugovora, sustav će prikazati poruku da potvrdite akciju.

Nakon potvrde akcije će sustav izraditi obrazac ugovora s ispunjenim osnovnim podacima (bit će ispisani podaci Naručitelja kojega ste odabrali i Vaši podaci – Izvođač) i ponuditi Vam preuzimanje obrasca u obliku pdf datoteke. Datoteku možete pohraniti na računalo, odmah ispisati na Vašem pisaču, ili je poslati poslodavcu putem elektroničke pošte.

U slučaju da sami ispisujete ugovor, trebate ga ispuniti u tri primjerka.  Daljnji postupak je isti kao i za ugovor koji je izdan u Student servisu.


Komentari