OD DANAS JE SLUŽBENO: Zračna luka u Zagrebu nosi ime prvog hrvatskog predsjednika (FOTO)

Zračna luka zagreb, pleso, dr. franjo tuđman

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o imenovanju Zračne luke imenom dr. Franje Tuđmana.

Na današnjoj sjednici odlučeno je kako će se zagrebačka zračna luka zvati po prvome hrvatskom predjsednku, a njezin puni naziv biti će Zračna luka Franjo Tuđman.Vlada kao davatelj koncesije ima pravo na određivanje imena zračne luke, a odluku su poduprli gotovo svi. Bivša Vlada pokrenule je inicijativu, prihvatila ju je obitelj Tuđman, kao i Grad Zagreb, Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija.

Resorni ministar Oleg Butković obavijestio je javnost kako će radovi na novom terminalu biti gotovi u prosincu ove godine, a kako će terminal biti u funkciji za otprilike godinu dana.

Oglasio se i gradonačelnik Velike Gorice. “Ponosan sam što je dolaskom nove Vlade usvojena inicijativa i što će nova Zračna luka nositi ime po prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene hrvatske države, dr. Franji Tuđmanu. Već sam isticao da velike zračne luke nose imena velikana i tako je jedino ispravno i u primjeru naše zračne luke. Podsjećam kako je inicijativa potekla iz HDZ-a, a kako smo i mi Goričani predlagali taj naziv u više navrata. Prije nekoliko dana smo bili u obilasku novog terminala i mogu istaknuti svoje zadovoljstvo izgledom i napredovanjem radova. Zračna luka dr. Franje Tuđmana za Veliku Goricu znači novi zamašnjak u gospodarskom razvoju”, izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Facebook
Facebook

 

Komentari