Od 1. srpnja u prodaju kreću nove ZET-ove karte, no kod vozača ćemo moći kupiti samo onu najskuplju: evo koji je prijedlog sindikata

Od nedjelje 1. srpnja putnici u Zagrebu koji koriste ZET, kod vozača će moći kupiti isključivo samo najskuplju voznu kartu, onu po cijeni od 15 kuna, dok će vozne karte po cijeni od 4, 7 i 10 kuna biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

S time se ne slaže osam sindikata koji djeluju u ZET-u, povodom čega su Upravi uputili dopis u kojem se protive izmjenama o prodaji karata u vozilima javnog gradskog prijevoznika zbog, ističu, “niza manjkavosti koje će utjecati na kvalitetu usluga prijevoza u Zagrebu”. Stoga su kazali i predložili sljedeće:

Putnici neće moći kupovati povoljnije karte i time će izbjegavati kupnju karte od 15 kuna. Vozači i putnici će biti dovedeni u neugodnu situaciju, zbog nemogućnosti prodaje povoljnije karte, čime će doći do povećanja broja putnika koji ne žele plaćati kartu, a svoju će frustraciju ispoljavati na vozačima.

Po našem prijedlogu vozači bi trebali imati sve vrste karata, pa predlažemo da kod vozača budu sve karte, ali za određeni iznos skuplje. Tako predlažemo da karta od 4 kn kod vozača bude 5, karta od 7 kn kod vozača bude 8 i karta od 10 kn bude 15 kn.

Također smatramo da način komunikacije sa sindikatima i donošenje odluka bez prethodnog savjetovanja sa dolje navedenim sindikatima nije prihvatljiv, te nije u duhu dijaloga socijalnih partnera, ističu sindikati.

Komentari

Komentari