Od 1.listopada, 73.000 zaposlenika U SUSTAVU ZDRAVSTVA trebali bi dobiti dodatke na plaću

Youtube/Screenshoot

Pregovaranje o ukidanju dodataka na staž od 4, 8 i 10 posto koji je ostao ugrađen u kolektivni ugovor za zdravstvo i zdravstveno osiguranje, trajao je punih godinu dana. Napokon bi se i taj problem trebao riješiti ukoliko ga prihvati Vlada.

Naime, pregovarački odbori Vlade i sindikata u zdravstvu dogovorili dodatak Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja kojim se ukida dodatak od 4, 8 i 10 posto na godine staža, a svih 73.000 zaposlenika u sustavu zdravstva od 1. listopada ove godine trebali bi dobiti dodatke na plaću za posebne uvjete rada i odgovornost za život i zdravlje ljudi.

O kolikoj ukupnoj svoti je riječ i što će to značiti u pojedinačnim slučajevima neće biti poznato dok ispregovarani dodatak ne dobije zeleno svjetlo od Vlade. Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek istaknula je da se ispregovarani dodaci odnose na sve zdravstvene i nezdravstvene radnike u sustavu, te da su “iznos pravično podijelili”.

Uspjeli smo postići suglasje kojim se “zadovoljava socijalna situacija svih zaposlenika u sustavu zdravstva, a zadržali smo se u zadanim financijskim okvirima”, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

 


Komentari