OD 1.11. PLAĆAT ĆEMO JEFTINIJI OTPAD? Model naplate još nije spreman

Facebook

Niže cijene komunalnih usluga uvijek su dobrodošle svakom kućanstvu.

Već desetak dana burno je u Holdingovoj podružnici Čistoći – veliki je pritisak na šefici Gordani Krajni za koju se već dulje vremena špekulira kako će postati bivša i biti smijenjena čim Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Holdinga, odluči prezentirati rezultate natječaja za voditelje podružnica završenog prije mjesec dana, piše Večernji list. Rok za smanjenje cijena prvi je dan studenog i za gradočelnika navodno ne postoje argumenti o bilo kakvoj nemogućnosti provedbe njegove odluke.

”Za one građane koji žive u stambenim objektima cijene će biti jeftinije i do 40 posto, dok će za one koji su u obiteljskim kućamaračuni biti manji i do 30 posto. Rekao sam da nitko neće plaćati više. Nalog je Čistoći izdan i sada se pripremaju, sve će biti gotovo do 1. studenog kako sam i obećao”, kazao je Bandić.

Niže cijene komunalnih usluga uvijek su dobrodošle svakom kućanstvu, no ova se čini sporna – jer će se najavljeno smanjenje cijena moći provesti samo ako se reducira broj dosadašnjih odvoza ili se snize postojeće cijene naplate odvoza otpada koji se u Zagrebu još uvijek naplaćuje po kvadraturi stana ili kuće, a ne volumenu na čiji se obračun trebalo prijeći još prije godinu dana.

”Kada će sve biti pripremljeno prezentirat ćemo kako će računi građanima biti umanjeni”, bilo je sve što su u Holdingu kazali o izdanoj naredbi gradonačelnika.


Komentari

loading...
-->