‘OČITO SE ZATAŠKAVALO’ Profesor prijavio kolegu s Veterine za seksualno uznemiravanje, evo što mu se dogodilo

Izvor: Facebook

Nakon Akademije dramskih umjetnosti, ozbiljne optužbe za seksualno uznemiravanje odjeknule su hodnicima Veterinarskog fakulteta. Čak devet studentica odlučilo je progovoriti o neprikladnom ponašanju dugogodišnjeg profesora, a njihova je sjećanja zapisao, potpisao i službeno predao dr. Tomislav Gomerčić, kako se njihov identitet ne bi otkrio.

Gomerčić je za Telegram otkrio kako je sve započelo u nedjelju kada je u Facebook grupi Veterina objavio članak o prijavama za seksualno zlostavljanje na ADU, a studentice su u komentarima počele spominjati problematičnog profesora.

“Ja, moram priznati, nisam znao o kome se radi. Kada sam u nedjelju navečer vidio sve te objave dao sam im podršku, rekao im da mi je žao zbog svega i da sam im na raspolaganju ako mogu bilo kako pomoći”, kaže Gomerčić i dodaje kako je osobno predao prijave u urudžbeni ured na faksu.

“Meni se dekan još nije službeno javio nakon što sam predao to sve. Čekamo da to proslijedi DORH-u i mislim da ima popriličnih osnova čak i za krivično gonjenje“, ističe navodeći da je iznimno razočaran što uprava fakulteta u zadnjih 15 godina već nije nešto poduzela. Vjeruje i da da dotični profesor nije jedini, ali, tvrdi očito je najgori, a optužbe  su toliko gnjusne da je za rješavanje problema potreban DORH, a ne sastanak na fakultetu.

Rekao je Gomerčić i kako je, s obzirom na prijašnje prijave protiv istog profesora, a za koje se jučer doznalo, jasno da se na fakultetu znalo što se događa. Telegram je pitao dekana za slučaj iz 2018., no samo nam je kratko rekao kako tadašnja prijava nije bila službena. Sada je isti profesor udaljen s radnog mjesta.

“Očito su znali za takve stvari ili imali indicije. Očito je bilo prijava i zataškane su i nastavila se takva praksa. Vidim po reakcijama studentica u Facebook grupi da im je laknulo što se napokon to na glas prozborilo”, zaključuje Gomerčić.

 

 


Komentari