Očekuje se kaos na zagrebačkim prometnicama: promet staje na sat vremena

Matija Habljak/PIXSELL

Nakon akcije upozorenja pod nazivom #UGASIMOTOR koja je održana u brojnim hrvatskim gradovima u trajanju od 10 minuta u petak 15. lipnja u 17 sati, građanska inicijativa ‘STOP rastu cijena goriva’ odlučila je krenuti u veću akciju za spuštanje cijene goriva ispod devet kuna i za snižavanje trošarine, priopćila je inicijativa.

Novi prosvjed zakazan je za srijedu od 15:30, a ovaj put promet će se blokirati na punih sat vremena.

“Nova akcija dogovorena je za srijedu 20.6.2018. od 15:30 do 16:30 i tada opet gasimo motore u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj put bit će to velika akcija, jer nakon petka na stotine građana javlja nam se da se samoorganiziraju po svim hrvatskim gradovima i mjestima. Prema policijskom izvješću, 2572 vozila sudjelovala su u blokadama hrvatskih prometnica u petak, a ovaj put očekujemo barem 10.000 vozila koja će se ugasiti na hrvatskim prometnicama. Iako nam mnogi prigovaraju da je generalna proba bila loša, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor”, kažu iz inicijative.

Također, navode, kako jedna traka mora biti slobodna kako bi Hitna pomoć, policija i vatrogasci imali nesmetan prolaz.

PAŽNJA!! PROLAZ ZA HITNE SLUŽBE MORA SE OMOGUĆITI!! Jedna traka MORA biti slobodna!!! Hitna pomoć i vatrogasci MORAJU…

Gepostet von Stop rastu cijena goriva – građanska inicijativa am Dienstag, 19. Juni 2018

“Veliko hvala svima koji će se odazvati,ali i onima koji su spriječeni, a sudjelovali su u prošloj akciji. Vama koji ne podržavate ovu akciju imam par riječi za reći. Svi mislite da je ovaj prosvjed krivo usmjeren. I da Vladu nije briga što će, da citiram neke od vas, “par mangupa blokirati cestu jer nemaju pametnijeg posla”. Ovo ne bi uopće trebao biti naš posao. Niti bi mi trebali kao pojedinci žrtvovati svoje vrijeme i energiju da se borimo protiv loše politike vlade, i protiv građana koji guraju glavu u pijesak. Kažete da smo se urotili, da je ovo regionalna “spačka”, da maltretiramo ljude, a zaboravljate da svi dajemo državi novce iz svoga džepa,koje ista ne koristi da poboljša život svojih građana. Ovaj protest je usmjeren njima, da im pokažemo da smo u stanju pobuniti se,a trošarina na gorivo je jednostavno najdrskiji namet, gdje država uzima više nego ima pravo i ima prostora da djeluje u najkraćem mogućem roku. Zato pozovite ljude da stanu s vama, bez obzira na to imaju li auto ili ne. Nek stanu na ulice, nek dignu transparente. Pokažite da je ostalo ljudi koji će se boriti za svoju zemlju. Probudimo se svi, dok se imamo za što boriti”, pozivaju iz inicijative putem Facebooka.

Komentari