OBUCITE PANCERICE I PRAVAC NA SLJEME: Počinje skijaška sezona

Pixabay

Skijališna sezona na Sljemenu započinje u utorak 20. prosinca od 19 sati navečer.

 

“Poklon je gradonačelnika da sutra skijanje bude besplatno za građanstvo od 19 do 22 sati. Svaki dan će se moći skijati od 9 do 16 sati, a utorkom i četvrtkom imamo noćno skijanje. Sve ostale informacije možete vidjeti na našim stranicama” izjavio je na press konferencija rukovoditelj skijališta Igor Žiljak, a prenosi Zagrebancija.

Popularna Snježna kraljica je sigurna ove godine.

“Stazu smo pripremali, krenuli smo 28. studenog. Napravili smo 60-70 centimetara na Crvenom spustu. Iako je još 2 tjedna do Snježne kraljice, nije više upitno da će biti otkazana” tvrdi Žiljak.

Skijalište Sljeme je jedinstveno jer se nalazi svega nekoliko kilometara od glavnog grada, ali nedostaje još Sljemenska žičara- projekt koji se najavljuje godinama, a sudeći prema najavi gradonačelnika u realizaciju bi trebao krenuti već ove godine.

“Dinastija Žiljak je gore već 50 godina i vjerujem u ono što rade. Ono što je sljedeći korak je Sljemenska žičara. Prvi korak trebao bi krenuti prije Nove godine, a realizacija će ići u četiri faze. Devet od deset ljudi će vam reći da je to prioritet, a nije ovo predizborni potez – radim 365 dana u godini” izjavio je Milan Bandić.

No, posebno iznenađenje i svjetska atrakcija u hrvatsku metropolu dolazi 4. siječnja. Skijaška staza staza u centru grada. Planiraju kamionima dovesti snijeg i djeca će svoje prve skijaške korake napraviti na potezu od Kaptola do Manduševca.

Promet će također biti posebno reguliran, kako bi tržnice mogle nesmetano raditi.


Komentari