Obrtnici kod gradonačelnika

Susret je bio prilika da se prodiskutiraju i utvrde aktivnosti od interesa za obrtnike u tekućoj godini, a time i za kvalitetu života Zagrepčana te za gospodarski razvoj općenito.

U skladu s tradicijom starijom od desteljeća, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić se u srijedu, 8. veljače u prostorijama Gradske uprave susreo s Mirzom Šabićem, predsjednikom Obrtničke komore Zagreb i Antunom Trojnarom, predsjednikom Udruženja obrtnika grada Zagreba kako bi rezimirali rezultate zajedničkih aktivnosti te iznimno uspješne suradnje predstavnika obrtnika Grada Zagreba i Gradske uprave.

Kao važna tema je istaknuta organizacija, drugoga po redu, Zagrebačkoga obrtničkog sajma 26. i 27.  travnja 2017. na Velesajmu, što  će i ove godine održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Zagrebački obrtnički sajam prošle je godine polučio iznimne rezultate u populariziranju obrtničkih zanimanja među mladima jer ga je posjetilo oko tri tisuće osnovnoškolaca. Posjetitelji su se na sajmu mogli upoznati s većim brojem obrtničkih zanimanja i načinom rada u svakome od njih što je doprinijelo njihovoj lakšoj odluci pri izboru srednje škole i budućeg zanimanja.

U sklopu ovogodišnjega Zagrebačkog obrtničkog sajma planiraju se sljedeće manifestacije:

  • 7. Zlatni ruž – natjecanje kozmetičara Grada Zagreba i Zagrebačke županije, natjecanje frizera i florista, Groznica maturalne večeri i Humanitarni bal na kome će se dodijeliti nagrade najuspješnijim natjecateljima na spomenutim manifestacijama.

Također se razgovaralo o Uskršnjem sajmu suvenira koji će se održati od 7. do 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića te o drugim manifestacijama važnim za obrtnike.

  • Zagreb Crafts  – središnja internetska platforma koja na jednome mjestu objedinjuje i nudi najbolje od tradicijskih, umjetničkih i drugih obrta u Zagrebu, projekt je na kome Grad Zagreb i Obrtnička komora Zagreb rade više od pol godine. Portal bi  u svome prvom obliku trebao biti javno dostupan već u travnju, a u sljedećoj projektnoj fazi  bi trebao prerasti u internetski dućan za potrebe Zagrepčana, ali i ostalih građana i turista.

Financijske potpore će i ove godine biti dostupne obrtnicima. U 2016. je odobreno 906 potpora u vrijednosti preko 15 milijuna kuna proračunskih finanacijskih sredstava. Projekt financijskih potpora obrtnicima, ustanovljen još 2004., je u uzlaznome trendu u smislu broja korisnika, a time i visine proračunskih financijskih sredstava koja im je namijenjena.


Komentari