‘OBRANI PARK, OBRANI GRAD’: Zakazan prosvjed protiv izgradnje crkve u parku na Savici

Savica ZA Park

Članovi inicijative “Čuvajmo naš park” koji se zalažu za trajno očuvanje parka na Savici i pronalaženje primjerene lokacije za gradnju crkve, pozvali su u ponedjeljak građane na veliko prosvjedno okupljanje “Obrani Park, obrani Grad” koje će se održati u subotu.

Uoči isteka roka predaje žalbi na odluku zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje (GUP) o izdavanju lokacijske dozvole za gradnju crkve u parku, članovi inicijative su ponedjeljak predali ‘posljednje žalbe’ ispred Gradske uprave, upozoravajući da se neće prestati boriti za svoj park.

 

Iz Inicijative s indignacijom odbijaju optužbe da su protiv crkve na Savici. Ponovili su svoje zahtjeve da su za trajno očuvanje parka i pronalaženje primjerene lokacije za crkvu. Ujedno su najavili veliko prosvjedno okupljanje

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]„Obrani Park, obrani Grad“ je okupljanje koje će se održati u parku na Savici u subotu 10. rujna 2016. s početkom u 12 sati, te na njega pozvali sve koji su u mogućnosti doći riječima „Zagreb se brani na Savici!“.[/box]

 

“Već niz godina građani nastoje obraniti planski izgrađen i uređen središnji javni park u zagrebačkom kvartu Savica od izgradnje crkve i popratnih sadržaja, koju je zagrebačka gradska uprava, unatoč postojećim primjerenijem zemljištu, nakanila graditi na prostoru parka. Zagreb se brani na Savici”, zaključili su članovi inicijative.


Komentari