Obračun u centru za socijalnu skrb! Hrabra zaštitarka koja je svladala bijesnog muškarca: ‘Primio je stol i bacio ga na zid. Šokirana sam’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Smrt malene Nikoll rastužila je cijelu Hrvatsku, no potaknula sustav na određene promjene. Naime, u samo 48 sati zagrebački dom u Nazorovoj dobio je 15 zahtjeva za hitan smještaj djece iz Nove Gradiške.

Navedeni razvoj događaja doveo je i do strašnog incidenta. Jedan se muškarac odlučio obračunati sa socijalnom radnicom koja mu je izdvojila dvoje djece iz obitelji. Ipak, u naumu ga je spriječila zaštitarka Matea Hušnjak.

Dvostruko jači muškarac, doslovce ju je nosio i pritom uništio inventar.

On me svojim tijelom ugurao u centar, ovdje negdje sam ja njega primila oko struka. Otplesali smo do stola. Primio je detektor, dignuo ga je s poda i bacio na ulazna vrata. Nakon toga je s rukama primio plohu stola i bacio ga na zid. Sve se srušilo i potrgalo”, prisjeća se Matea za Dnevnikhr.

No, hrabra Matea nije popuštala, a muškarac se u divljačkom pohodu brzo ispuhao.

”Izašli smo van, gospodin se naslonio uza zid, čučnuo i izgubljenim pogledom gledao u daljinu. Malo sam još pod šokom, ali dobro”, izjavila je zaštitarka.

Na sreću, muškarac nije bio naoružan.

Ravnateljica centra za socijalnu skrb Ivanić Grad Martina Cuvaj tvrdi da je ovo posljedica linča na socijalne radnike nakon smrti dvoipolgodišnje Nikoll.

”Poruke koje smo dobivali zadnjih dana zapravo smo se pribojavali da će do ovoga doći i bojimo se da na ovome neće stati, da je ovo tek početak. Zato što smo neradnici, zato što smo uhljebi, zato što smo ubojice u krajnjoj liniji”, kaže Cuvaj.

Ovaj napad naišao je na osudu od strane ministra Josipa Aladrovića koji je pozvao na smirivanje tenzija.

Komentari