OBNOVA RADIĆEVE NA JESEN: Nitko ne zna točan datum

commons.wikimedia.org

Ove jeseni započet će obnova Radićeve vrijedna oko 4,5 milijuna kuna, a trajat će najmanje šest mjeseci. Točan datum početka radova još nije poznat.

Naime, obnova je najavljivana za sredinu rujna, Grad je tek sada raspisao javni natječaj za izvođača pa će rekonstrukcija kocaka duž 350 metara ulice započeti najranije u listopadu. No, iako je taj datum blizu, stanari i vlasnici 30-ak lokala i trgovina kazali su da još nisu dobili nikakvu obavijest, što bi bilo u redu kako bi život i poslovanje prilagodili gradilištu.

“Loša ideja je da idu u obnovu kad nam traje sezona. Trebali bi to obaviti od 1. studenog do 1. svibnja, no nitko nas ni o čemu nije obavijestio”, kazala je Anja Velnić, vlasnica obrta Galerija “Link”.

Stanovnicima ove ulice kao i vlasnicima radnji u interesu je da se ovi radovi završe što prije, no, u natječaju se navodi da će potrajati čak sedam mjeseci. Budući da je u natječaju navedeno da je izvođač dužan omogućiti stalan pristup pješacima u sve objekte duž zone zahvata, mnogi se nadaju da će uspjeti poslovati i unatoč radovima, piše Večernji list.

Postavit će se kocke i na 1078 kvadrata nogostupa

Na samom gradilištu skinut će se i presložiti kocke s 1786 kvadrata, a kocke će se postaviti i na 1078 kvadrata nogostupa koji je sada presvučen asfaltom. Kocke na nogostupu će, navodi se u projektnoj dokumentaciji, biti postavljene na identitan način kako je uređen nogostup u Mesničkoj koji je također prije lanjske obnove bio presvučen asfaltom i zbog čega su se neki građani i stručnjaci bunili. Ipak, za razliku od  Mesničke, u Radićevoj se neće spuštati razina nogostupa na razinu kolnika kao što se eksperimentiralo u Mesničkoj, već će se on samo ujednačiti.

“Ulica se nije obnavljala 30-ak godina i dobro je da se uredi, no radove treba obaviti u što kraćem roku”, rekao je Roman Lalić, predsjednik MO Gornji grad i stanar Radićeve.


Komentari