Obnova Kranjčevićeve ulice: ‘Stanari ne trebaju brinuti za funkcioniranje sustava’

FOTO: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik građane je zamolio za strpljenje i razumijevanje.

Prije nekoliko dana započeli su radovi na obnovi Kranjčevićeve ulice, a gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su to novo zagrebačko gradilište. Obnova obuhvaća cijelu prometnicu u duljini od 650 metara, odnosno od peterokrakog raskrižja Tratinske i Brozove ulice te od Ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja Nove ceste i Adžijine ulice.

Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će se obavljati u naredna tri mjeseca, a građane je zamolio za razumijevanje i strpljenje.

“Na obnovu Kranjčevićeve ulice se čekalo 30 godina, a njome će se cijela ulica preobraziti. Radi se o površini od 14 000 kvadrata i investiciji od 16,5 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik.

>>> Počeli radovi u Kranjčevićevoj, do daljnjeg koristite obilazne pravce

FOTO: Zagreb.hr
FOTO: Zagreb.hr

Krunoslav Tepeš, zamjenik pročelnika Sektora za ceste je objasnio da će se radovi izvoditi u tri faze, a uključuju rekonstrukciju kolnika, asfaltiranje parkirališta uz kolnik, dvosmjernu pješačko-biciklističku stazu, drvored s okomitim parkiralištima sjevernoj strani ulice i ugradnju podzemnih spremnika za smeće.

“U sklopu uređenja prometnice predviđena je i kompletna zamjena dotrajale komunalne infrastrukture jer su komunalne tvrtke izrazile želju da se dotrajale instalacije obnove. Tako će Vodoopskrba i odvodnja zamijeniti vodovodni cjevovod i javni kanal, HEP toplinarstvo vrelovod i javnu rasvjetu”, rekao je.

U cijelosti mijenjamo cjevovod i vodovod skupa sa svim popratnim priključcima. Napominjem da će tijekom zamjene instalacija svi stanari Kranjčićeve ulice imati i vodu i normalnu odvodnju pa se ne trebaju brinuti za funkcioniranje sustava”, poručila je Štefica Mihalic, direktorica podružnice Vodoopskrba i odvodnja.

 

Komentari