OBJAVLJEN REZULTAT NATJEČAJA ZA SMJEŠTAJ U STUDENTSKE DOMOVE!

ffzg.unizg.hr

Objavljeni su rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2015. / 2016.

Kako je navedeno na stranicama Sveučilišta u Zagrebu (Studentski centar u Zagrebu), studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.[/box]

Kristina je jedna od studentica koja je svoje mjesto u domu – uspjela dobiti!

“Dobila sam mjesto u SD Ante Starčević i presretna sam. Dobre ocjene su se isplatile i iako je ove godine zbrka sa studentskim domovima jer se renoviraju pa će neki na neko vrijeme morati potražiti smještaj u stanovima, ne brinem se zbog toga. Uostalom, obnova će orizaći još boljim smještajem, a i lokacije na kojima se domovi nalaze su dobre. Neki koji traže jeftinije stanove odlaze u zavučenije, udaljenije dijelove grada pa do fakulteta putuju tri gladne godine.”, ispričala nam je Kristina.

Smještaj kod privatnog stanodavca

S druge strane, studenti koji su ostvarili pravo na naknadu za smještaj kod privatnog stanodavca za vrijeme rekonstrukcije studentskih domova zaključit će ugovor o međusobnim pravima i obvezama sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu, a ugovori će se potpisivati od 09.09. do 15.10.2015. godine u Poslovnici za smještaj u vremenu od 8 do 15 sati, svaki dan (osim subote, nedjelje i blagdana).

Studenti koji su ostvarili pravo na subvenciju nemaju pravo na subvencionirani smještaj u studentskim i učeničkim domovima u razdoblju u kojem se subvencija isplaćuje.

Više detalja potražite OVDJE.

>>>  NAKON FAKULTETA POSTALA ‘ROBINJA’! ‘Bojala sam se jesti, rušila sam se na poslu od gladi i fizičkog napora’

>>> SVE TRAUMATIČNIJA ISKUSTVA SA STUDENTSKIH PRAKSI: ‘Morala sam nositi teške gajbe pive i ići po hranu’


Komentari