OBITELJSKA DRAMA IZA TEGLENICA: Vlasnik otkrio na koga sumnja, unatoč upozorenjima ministarstva, plovila ne planira maknuti sa Save

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Da netko teglenice koje godinama stoje usidrene na Savi netko namjerno odvezuje, sumnja zagrebačka policija koja istražuje slučaj, a sada se javio i vlasnik njih čak četiri koje već 15 godina stoje usidrene.

Kako za tportal govori Veljko Kosanović (81), on sumnja kako iza sve ga stoji njegova peta posvojena kći. Štoviše, govori kako je ista već otprije poznata policiji. “Nekoliko puta prijetila je i govorila da će to napraviti. To sam rekao policiji. Ona ima dosje i oni to znaju. Njezin motiv je da me nema i da se domogne imovine”, rekao je.

Kosanović posjeduje još jednu teglenicu u Sisku, a ove je, govori, dovezao u Zagreb kako bi zaživio grad na rijeci. Tvrdi kako Zagreb jedini ne koristi sve mogućnosti koje mu rijeka omogućuje, ali i kako teglenice imaju neviđen potencijal i bile bi sjajna turistička atrakcija.

“Ali naći partnere i novac za projekt nije lako. Želja mi je bila, za što bi trebalo dobiti dozvole, da ih se dovuče i postavi kod Željezničkog (Hendrixova) mosta jer bi se tako vidjele s Mosta slobode te s Jadranskog i Savskog mosta za pješake”, govori dalje.

Naposljetku, zbog toga što teglenica koja je nasukana prijetila zagrebačkim mostovima, za posljednjeg redovitog inspekcijskog pregleda ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdalo je nalog za njezino uklanjanje u roku od 30 dana. Kosanović pak to ne planira učiniti. “Najlakše je reći – odvezi to u staro željezo. Sada bih ih ja trebao odvući u Sisak. To se ni ne može zbog vodostaja, ali niti nemam namjeru napraviti to”, tvrdi.


Komentari