OBITELJIMA S VIŠE DJECE: Zagrebačka nadbiskupija za njih izdvojila 231 000 kuna

narodni.net

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je 4 krštenja.

Zagrebačka nadbiskupija, vođena nakanom da se u župnim zajednicama što više promiče izvorna i cjelovita istina o životu, braku, obitelji i odgoju djece, odlučila je da na krštenjima djece iz brojnih obitelji bude nazočan biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola.

”Da bismo i na vanjski način podržali i ohrabrili naše obitelji s brojnijom djecom, biskupi zagrebačke Crkve odlučili smo da ćemo odsada nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima naše Nadbiskupije”, najavio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić još 2001. godine, a slijedom najavljenog obitelji svakoga djeteta darovana je i s tri tisuće kuna i Biblijom.

U 2015. godini u Zagrebačkoj nadbiskupiji obavljeno je 38 krštenja 5. djeteta,  21 krštenja 6. djeteta, 7 krštenja 7. djeteta, 5 krštenja 8. djeteta, 5 krštenja 9. djeteta, te jedno krštenje 10. djeteta u obitelji.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je 4 krštenja, pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić 11 krštenja, pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško 13, a pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski 14 krštenja, priopćio je tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U 2015. godini u Zagrebačkoj nadbiskupiji po preporuci župnika iz 48 župa kršteno 78 djece iz brojnih obitelji, a Crkva je darovala i 231.000 kuna.[/box]

Komentari

loading...
-->