Obitelj moli za pomoć: Zbog piromana su ostali bez svega

Screenshot Google Maps

Božena Makek, 81-godišnja starica koju su jučer susjedi izvukli iz kuće u plamenu, progovorila je za 24 sata o nemilom događaju zbog kojeg su ostali bez svega u samo nekoliko trenutaka.

“Vidjela sam čovjeka kako nam je ušao u kuću i pitala sam ga što tu radi i tko je on? Rekao mi je da ne zna ni on tko je i ušao je u sobu do. Onda je krenuo dim”, započinje Božena priču o piromanu koji je ušao u kuću te ju zapalio dok je ona ležala nepokretna u krevetu.

“Htio me je zapaliti. Kuća je brzo bila u dimu. Nekako sam se bacila s kreveta na pod na leđa i tako jedva otpuzala do vrata. Zvala sam pomoć i vidio me susjedin unuk koji je pozvao pomoć. Susjedi su me izvukli”, prepričala je u suzama.

“Ne znam zašto nas ima na piku. Samo je vikao da je on branitelj i to mi nije jasno. Pa i ja sam branitelj pa nisam zapalio kuću. Uz to ukrao je i odnio papire koje je našao u ormaru. Koliko znam među njima su neki katastarski izvadci kuće i mamina povijest bolesti. Stvarno ne znam što će mu to” kazao je njezin sin Željko (59) koji također stanuje u toj kući s majkom otkad su je nedavno vratili iz doma jer ga nisu mogli plaćati. Dodaje da im je ta osoba prijetila i prije.

Iz zagrebačke policije su potvrdili kako su uhitili muškarca kojeg dovode u vezu s paleži, ali s obzirom da istraga i dalje traje, nisu mogli reći je li i službeno osumnjičen. Kako neslužbeno doznaje 24 sata, uhitili su ga nakon dojava građana i svjedoka.

S obzirom da su ostali bez svih kartica i dokumenata, svi koji žele mogu im pomoći osobno na zagrebačkoj adresi u Ulici Franje Malnara 12 u Svetoj Klari.


Komentari