Obitelj Komšić opet pravi probleme: ovo su pokušali napraviti

24.02.2017., Zagreb - Nakon dovrsenog kriminalistickog ispitivanja, osumnjiceni za monstruozno ubojstvo 18-godisnje Kristine Krupljan, David Komsic, priveden je u Drzavno odvjetnistvo. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Davida Komšića (21) iz zagrebačkog zatvora gotovo svaki mjesec vode na Općinski kazneni sud gdje mu sude zbog napada na Kristinu Krupljan (18) iz studenoga 2016. U zatvoru je jer je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je 22. veljače 2017. s 88 uboda nožem masakrirao trudnu Kristinu.

Ivo Komšić, zbog čijeg je ponašanja sutkinja koja mu je nepravomoćno osudila sina dobila policijsku zaštitu, prošli tjedan iskoristio je posjet sinu u zagrebačkom zatvoru. Namjeravao mu je dostaviti mini mobitel iako ih zbog sigurnosnih razloga pritvorenici i zatvorenici ne smiju imati. Sve je pozorno osmislio jer je iz prve ruke znao kako se odvija procedura tijekom posjeta pritvorenicima. Ivo Komšić, naime, ovo proljeće iza zatvorskih rešetaka proveo je tri tjedna. U pritvoru je završio 13. travnja zajedno s Davidovim kumom Vjekoslavom Komšićem (52) i Zoranom Petrovićem (42) nakon što su ih osumnjičili za prijetnje konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu, piše 24 sata.

Tijekom susreta sa sinom u prostoriji za posjete pokušao mu dostaviti svega nekoliko centimetara veliki mobitel. No ili je to izveo nespretno, ili su ga pravosudni policajci zbog prijašnjih incidenata u kojima je sudjelovao držali pod posebnom prismotrom. U svakom slučaju vidjeli su pokušaj primopredaje i osujetili ga.

Da je dobio mobitel David ga je mogao iskoristiti za ‘surfanje’ internetom, razgovore sa svjedocima i(li) sa suoptuženicima u postupku, a mogao ga je i iznajmljivati drugim zatvorenicima i tako zarađivati.

Isto popodne u kojem su prijetili konobaru Ivo Komšić je već bio u policiji na obavijesnom razgovoru. Uočili su ga kako obilazi parkiralište na kojemu parkiraju suci Županijskog suda. U prolazu je zagledao registracijske oznake automobila, pa i vozila sličnog onom kojim se koristi sutkinja Sanja Mazalin koja je 9. travnja nepravomoćno osudila njegova sina Davida na 30 godina zbog ubojstva trudne Kristine Krupljan. Njegovo ponašanje bilo je sumnjivo pa su djelatnici suda o svemu obavijestili policiju koja je Komšića privela na obavijesni razgovor u policijsku postaju. Pustili su ga, no policija je čitav događaj shvatila izuzetno ozbiljno zbog ranijih ispada Ive Komšića i Davidova kuma Vjekoslava Komšića na sudu nakon presude te je sutkinja dobila policijsku zaštitu.

Davida Komšića trebali bi 20. prosinca iz zatvora ponovno dovesti na Općinski kazneni sud gdje mu zajedno s braćom Arjanom (23) i Armendom Rexhepijem (23) te Filipom Filipovićem (23) sude zbog napada na Kristinu Krupljan.

Optužnica ih tereti da su 27. studenog 2016. u 5.40 sati na Bukovačkoj cesti svojim vozilom presreli Kristinu, koja je vozila majčin automobil, te su ju napali i oštetili joj vozilo. Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama DORH-a 22. veljače prošle godine, a tog istog dana navečer ju je Komšić ubio u autu, ispred svoje zgrade na Volovčici. Zbog ovog suđenja na sudu su uveli posebne mjere opreza. Pravosudni policajci dobivaju raspored sjedenja svih koji sudjeluju na suđenju te svatko mora sjesti prema skiciranom planu. Davida uvode zadnjeg i to kroz stubište kojim nitko drugi ne prolazi. Za vrijeme trajanja ročišta policajci čuvaju i ulazna vrata. Komšića, koji je tijekom rasprave namigivao prijateljima, smijao se i bahato odgovarao sutkinji, uvijek uvode vezanog lisicama te ne smije komunicirati s ostalima. Komšić je i pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora jer je 2016. godine Mercedesom usmrtio pješaka Josipa Kolarića (72).


Komentari