OBILJEŽILI 166. ROĐENDAN ‘GOSPODARA MUNJI’: ‘Nikola Tesla i njegov rad su idol su mladima’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Izumitelj Nikola Tesla rodio se na današnji dan 10. srpnja 1856. godine. Povodom 166. godišnjice rođenja u Zagrebu su ispred Teslina spomenika položeni vijenci i dodijeljene nagrade mladim kreativcima. Kraj programa obilježen je performansom Tesline bijele golubice.

“Mi zadnjih 13 godina imamo sve više kreativaca sve više izuma patenata među onima najmlađima kojima je inspiracija Nikola Tesla. Mi smo doista ponosni time, time smo i htjeli postići da mladi, da je Nikola Tesla i njegov rad idol mladima”, kazala je za HRT predsjednica udruge “Nikola Tesla – Genij za budućnost”, Dragica Mihajlović.

“Ja bih rekao da nema ništa važnije nego poticati mlade na nekakvu vrstu inovacije, pogotovo vjeru u sebe da imaju dovoljno znanja i vještine da mogu napraviti doprinos. U tom smislu mislim da je Tesla i njegov život pravi model za to”, kazao je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, David Matthew Smith.

Teslin rođendan obilježen je u Gospiću i njegovu rodnom Smiljanu. Na središnjem gospićkom trgu u subotu navečer njemu u čast održana je svjetlosna rapsodija.


Komentari