OBILJEŽAVANJE 50.OBLJETNICE: Udruga invalidi rada Zagreb pripremila četverodnevni program

press

U Hrvatskoj je registrirano 123.205 invalida rada.

Udruga invalida rada Zagreba će kroz četverodnevni program obilježiti svoju jubilarnu 50. obljetnicu uz pokroviteljstvo Ministarstva socijalne politike i mladih, a prema sljedećem programu:

  • srijeda, 21. rujna u 15,00 sati – otvorenje izložbe fotografija članova UIR Zagreba
    (klupske prostorije UIR Zagreba, Nova cesta 86, Zagreb – ulaz slobodan za sve)
  • petak, 23. rujna u 19,00 sati – svečani koncert: pjevački zbor UIR Zagreba “Kolibrići” i
    harmonikaški orkestar Hrvatskog grafičkog glazbenog društva “Sloga” (dvorana
    Doma sindikata grafičara, Breščenskoga 4, Zagreb – ulaz slobodan za sve)
  • subota, 24. rujna u 11,00 sati – svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica (hotel
    Antunović, Zagrebačka 100a, Zagreb – ulaz isključivo uz pozivnicu)
  • utorak, 27. rujna u 14,00 sati – Dan UIR Zagreba: promocija brošure povodom 50.
    obljetnice UIR Zagreba (klupske prostorije UIR Zagreba, Nova cesta 86, Zagreb – ulaz
    slobodan za sve).

U Republici Hrvatskoj s danom 30.06.2016. godine registrirano je 123.305 invalida rada od kojih ih je 16,72% (20.627) u Gradu Zagrebu odnosno 7,42% (9.148) u Zagrebačkoj županiji. Broj invalida rada smanjuje se samo formalno, a uslijed zakonskih promjena, obzirom da se prema novom Zakonu o mirovinskom osiguranju invalidske mirovine zbog potpunog gubitka radne sposobnosti (invalidske mirovine zbog opće nesposobnosti za rad prema starom ZOMO-u) danom navršene starosne dobi korisnika prevode po službenoj dužnosti na starosne mirovine.

“Usuđujem se reći da s velikim ponosom i entuzijazmom obavljam funkciju Predsjednika jedne od najvećih udruga osoba s invaliditetom, ne samo na području našega grada, već i diljem cijele nam lijepe naše. Nakon dugih pedeset godina djelovanja Udruge, neprocjenjive su povratne informacije članova o pozitivnoj energiji i atmosferi koju dožive družeći se u našim prostorijama, novim poznanstvima koje na taj način stječu, kao i o kvalitetnom, brzom i jednostavnom načinu informiranja koje im pružamo. Upravo je to naša motivacija za narednih pedeset godina aktivne borbe za bolji život invalida rada”, izjavio je predsjednik UIR Zagreba, Zlatko Bočkal.

Zahvaljujući vrlo aktivnom i kontinuiranom zalaganju za poboljšanje kvalitete života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom tijekom pola stoljeća, UIR Zagreba danas okuplja gotovo 9.000 invalida rada (30%) s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Kroz dugogodišnju bogatu povijest, kao i danas, uz već postojeće aktivnosti, za svoje članove konstantno osmišljava i nove, osiguravajući im na taj način itekako bogat i raznovrsan sadržaj te laku dostupnost informacijama.


Komentari