‘Obećano – učinjeno!’ Beroš, Jandroković i Plenković cijepili su se AstraZenecom pred kamerama

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako bi umanjili eventualno prisutni strah građana, cjepivom AstraZenecom cijepili su se premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministar zdravstva Vili Beroš u 9 sati u Banskim dvorima.

Najavio je to glasnogovornik Vlade Marko Milić na svom Twitteru, dodavši kako se time šalje poruka povjerenja medicinskoj struci i znanosti, da su sva odobrena cjepiva sigurna i učinkovita protiv bolesti.

Premijer je jučer rekao da se dostava određene pošiljke cjepiva prebacuje iz četvrtog u drugo tromjesečje kako bi se do ljeta ubrzala dinamika cijepljenja.

Naime, nakon što su krenule kontroverze mogućim nuspojavama navedenog cjepiva, sam premijer Plenković kazao kako je spreman cijepiti se tim cjepivom, a isto je poručio i ministar zdravstva Beroš.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Beroš se nakon cijepljenja oglasio putem svog Twitter profila.

Obećano – učinjeno! S premijerom i predsjednikom Sabora cijepio sam se s AZ. Predano radimo na tome da se što više građana cijepi kako bismo nastavili raditi i živjeti sa što manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema ‘staro normalno’ “, napisao se Beroš.

Podsjetimo, svo troje su preboljeli COVID, pa se nisu cijepili početkom godine, kada su se i ministri i saborski zastupnici cijepili pred kamerama gdje je ministar Marić otkrio svoje isklesano tijelo i mišiće.

“Problem koji je nastao nije samo kod nas, nego i drugdje, sa sporom proizvodnjom i sa sporom dostavom AstraZenece, koja je bila prva ponuđena narudžba ovoga ljeta”, rekao je Plenković.

 

 

 


Komentari