O PROBLEMU ZAGREPČANA OGLASIO SE I GRAD! Ovaj odgovor mnogima se neće svidjeti: ‘Ako je to dvorište ograđeno…’

Foto: Čitateljica

Zagrepčani jedva izlaze na kraj s vlasnicima pasa koji često za svojim ljubimcima ne kupe izmet, a nova razina ovog problema otkrivena je nakon što su nam čitatelji poslali fotografije na kojima se vidi da neki vlasnici s psima ulaze čak i u prostor škole i puštaju ih da tamo obavljaju nuždu.

Foto: Čitateljica
Foto: Čitateljica

Ove su fotografije snimljene u dvorištu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, o čemu smo upit poslali Gradu Zagrebu. Zanimalo nas je jesu li zaprimili prijave o ovom problemu u školskom dvorištu, a njihov je odgovor zanimljiv.

Naime, otkrili su nam da Odsjek za nadzor držanja i postupanja sa životinjama komunalnog redarstva dosad nije zaprimio prijavu vezanu za lokaciju Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, no napominju da komunalni redari uopće nisu ovlašteni postupati u ograđenim školskim dvorištima.

”Ukoliko su školska dvorišta ograđena, komunalni redari nisu ovlašteni voditi postupke niti nadzirati osobe koje pse izvode u navedena dvorišta. U skladu s time, u ograđenim školskim dvorištima kućni ljubimci mogu se kretati na način i pod uvjetima koje odredi vlasnik, korisnik, odnosno upravitelj prostora”, objasnili su nam.

‘ZBOG TOGA VIŠE NITKO NEMA IZGOVORA’ Grad nadomak Zagreba ovako je riješio problem neodgovornih vlasnika pasa: ‘Ljubimaca je puno, a dre*a nigdje’

Podsjećaju da je člankom 9. stavkom 1. Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama zabranjeno kretanje kućnih ljubimaca na dječjim igralištima u neograđenim dvorištima škola i vrtića te na uređenim gradskim plažama i u cvjetnjacima.

Dodaju da će, u skladu sa svojim ovlastima, komunalno redarstvo provesti nadzor na ovoj lokaciji, no ako je školsko dvorište ograđeno, obići će se cijelo okolno područje.


Komentari