O predizbornoj kampanji učila od najboljih: I Švaljek se ‘uhvatila’ pranja

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Doduše, nisu u pitanju ulice, nego zidovi.

Milan Bandić začetnik je populizma najvišeg stupnja tijekom predizborne kampanje. Skužio je gradonačelnik gdje se love glasovi – na ulici, među ljudima, radnicima, kumicama na placu i jezikom običnog građanina. I upravo zbog toga Bandić je najdugovječniji gradonačelnik što su shvatili i njegovi protukandidati.

Njegova, donedavno najbliža suradnica, uz sebe je imala vrhunskog učitelja, što se i potvrdilo tijekom kampanje uoči lokalnih izbora. Pa tako Švaljek obilazi tržnice, obraća se građanima, a sada pere i grafite.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prije dvije godine i Bandić je prao, doduše ne grafite, nego ulice. Podsjetimo, tada nije bio zadovoljan čistoćom Zagreba pa se sam bacio u akciju i pokazao radnicima kak’ se to dela. Njegovim stopama sada korača Švaljek, koristeći provjerene trikove koji, dokazano na primjeru aktualnog gradonačelnika, i te kako pale!

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hoće li joj to pomoći da učitelja sruši s trona, vidjet ćemo početkom svibnja. No, mora se priznati – lekciju je naučila. Kao uostalom i ostali političari koji su uvidjeli da Bandić zna što radi – spustiti politiku među birače adut je koji ga je dosad činio nepobjedivim.

>>>5 RAZLOGA zbog kojih je Milan Bandić u Zagrebu nepobjediv


Komentari