O OVOME VJEROJATNO NISTE RAZMIŠLJALI: Što da vas potres zatekne dok vas staklo dijeli od gabonske ljutice u Zoo-u? Srećom, vatrogasci su i na to spremni

Simulacija požara (Foto: JVP Zagreb)

Zamislite da ste jedan divan, slobodan dan odlučili provesti u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Razgledavajući dolazite do Tropske kuće gdje se čak i veliki fanovi egzotičnih vrsta, mogu se naći u poziciji zadržavanja daha ispred pojedinih nastambi.

Baš dok proučavate kretanje gabonske ljutice, dogodi se potres. Dolazi do izlijevanja vode iz akvarija što dovodi do kratkog spoja na električnim instalacijama te do požara drvenih obloga u sobi s električnim razvodnim ormarima u Tropskoj kući u zoološkom vrtu.

Potres je oštetio i urušio dio nosive konstrukcije na ulazu u tropsku kuću. Ugrožene su zatečene osobe u tropskoj kući te životinje koje se nalaze unutra.

Srećom to se nije dogodilo, nadajmo se da ni neće, ali zato su vatrogasci iz Vatrogasne postrojbe Zagreb organizirali vježbu kojom su obuhvatili postupke evakuacije zaposlenika i posjetitelja iz objekata, komunikaciju i odziv u izvanrednim situacijama, simulaciju intervencije i gašenja požara, spašavanje ozlijeđenih i pružanje prve pomoći te interventne aktivnosti tijekom spašavanja odbjeglih životinja.

Za nagradu su dobili plišanu zmiju.

Komentari