NZJZ ‘Andrija Štampar’ pomaže kolegama iz sisačke bolnice: Donirali su ono što im je najpotrebnije

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Sisačka opća bolnica, koja je do potresa zbrinjavala i oboljele od koronavirusa, pretrpjela je velika materijalna oštećenja.

Iako je situacija jako teška, bolnica u Sisku unatoč potresu i dalje radi te se primaju hitni pacijenti. U pomoć vrijednim sisačkim zdravstvenim djelatnicima su priskočili brojni građani, ali i institucije.

Tako je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ iz Zagreba, na inicijativu Cecilije Rotim, glavne sestre i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, svojim kolegama u Općoj bolnici „Ivo Pedišić“ u Sisku poslao vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme.

Iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ stigle su svijetlo plave i tamno plave uniforme za medicinske sestre i tehničare, zaštitna oprema za medicinsko osoblje, antiviralna odijela te viziri i rukavice.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar rekao je da ova donacija još jedanput pokazuje koliko veliko srce imaju zdravstveni djelatnici i koliko se cijeni ljudski život.

“Pitali smo kolege iz bolnice u Sisku kako im možemo pomoći. Jedna od molbi je bila da im se dostave uniforme jer su bez svojih ostali u potresu. To je bilo dovoljno da ekipa iz Štampara udruži snage s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva i reagira na jedini ispravni način”, poručio je Šostar.

Komentari