Novotarija iz ZET – a: Uveli su e – ispričnicu za kašnjenje tramvaja

Izmjene u prometu (FOTO: Zagrebački Holding/Ilustracija)

Učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljeg od 15 minuta kasne u školu ili na posao u nekoliko klikova moći će dobiti potvrdu.

ZET je uveo novost koja se vjerojatno neće svidjeti onim školarcima koji su se do sada neopravdan izostanak pravdali kašnjenjem javnog prijevoza. Naime, ZET je  “u pogon” pustio e-ispričnicu, obrazac koji se može ispuniti na njihovoj internetskoj stranici, a potom potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail.

“I dosad je bila praksa izdavati “potvrde o neredovitosti” kada za to postoji opravdan razlog, odnosno kada se dogode neplanirane situacije na koje nismo mogli utjecati. Potvrde su se preuzimale na Remizi, za što se trebalo izdvojiti dodatno vrijeme,” objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić za Večernji.

Od sada, učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljeg od 15 minuta kasne u školu ili na posao u nekoliko klikova moći će dobiti potvrdu. Pod izbornikom “preuzimanja” na stranici je potrebno odabrati e-ispričnicu te popuniti podatke o imenu i prezimenu, instituciji kojoj se prilaže potvrda, broju linije koja kasni, a uz datum i vrijeme događaja, i e-mail adresu te kontakt.

 


Komentari