NOVOST NA ADVENTU: Zagreb će okupirati čak 400 ‘uličnih’ pjevača

zrinjevac.hr

Božićne pjesme na gradskim ulicama.

Idući mjesec očekuje nas Festival adventskih i božićnih pjesama. Sudionici ovog festivala biti će 400 amatera pjevača koji će pjevati na otvorenom, odnosno na zagrebačkim ulicama. U svojoj šetnji gradom obići će najposjećenije zagrebačke punktove i tako uveličati blagdansku atmosferu.

Projekt je pokrenula udruga Musica Nota prije nekoliko mjeseci pa nije bilo dovoljno vremena, kaže predsjednica Ivana Lušić Večernjem, da se uključe i strani ansambli iako su iskazali popriličan interes.

“Njihovu se sudjelovanju nadamo sljedeće godine.” rekla je Lušić. Za ovaj festival prijavilo se više od 20 ansambla, a glazbeni izričaj mogli su birati sami. Također će svaki ansambl nositi fenjere i šalove s logom festivala.

” Izvedbe će biti na otvorenoj pozornici u paviljonu na Zrinjevcu, crkvama, a u sklopu božićne šetnje obišao bi se i Gornji grad. Zborovi će pjevajući proći zagrebačkim ulicama, a zaustavit će se kod kule Lotrščak, crkve sv. Marka, Kamenitih vrata…”,  otkrila je I. Lušić.

Festival se otvara 8. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt. U 19 sati ondje će nastupiti ženske klape Ćakulone, Obilanca, Armorin te muški vokalni ansambl Angeluš.

“Jedno od glavnih događanja je i božićni koncert 9. prosinca posvećen grofici Clotildi Buratti, koja se darovanjem palače Dverce u povijest Zagreba upisala kao jedna od najvećih dobrotvorki. Uz taj se koncert veže i priča o grofici svjetonazorski ispred svog vremena, koja se družila s pučanima, pa zbog toga nije bila pozvana na tradicionalno okupljanje obitelji 1911. Želja nam je da grofici Buratti darujemo koncert u palači.”, objasnila je Ivana  Lušić.

Već 10. prosinca pripremaju i koncert Vladimiru Kranjčeviću u povodu njegova 80. rođendana. Ne sumnjamo da će ovaj genijalni Festival podići Advent u Zagrebu na jednu novu, jedinstvenu razinu.

>>>LANI JE BIO NAJLJEPŠI U EUROPI: Hoće li ga ovogodišnji Advent nadmašiti? (FOTO)

Komentari