NOVO RUHO NOSI JOŠ JEDNU PROMJENU: Zagrebački ZOO ima i novi slogan (VIDEO)

 

Ukupna vrijednost projekta je 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ započeo je u listopadu 2014. godine te se njegova realizacija očekuje ove jeseni, a osim novog ruha, maksimirski je zoološki vrt dobio i novi slogan – Divlje srce grada.

Primarna je ideja bila povezati novi slogan s turističkim sloganom Grada Zagreba budući da je jedan od ciljeva samoga projekta svakako i povećavanje kvalitete gradske turističke ponude sadržajem koji je dostupan 365 dana u godini. Iz tih je razloga najveći naglasak stavljen na jačanje infrastrukture usluga za posjetitelje – restorani sa sanitarnim čvorovima, suvenirnica, edukacijski centar, novi ulazi i izlazi u zoološki vrt, novi mostovi, uređenja dijela staza i šetnica, obnova kulturne baštine te izgradnja novih atrakcija u obliku suvremenih smještajnih kapaciteta za životinje.

Kroz slogan se nastojalo istaknuti kako u Zagrebu, gradu čiji je zaštitni znak licitarsko srce, gradu milijun srca i milijun stanovnika, žive i stanovnici Zoološkog vrta. Na ovaj se način nastojalo pobuditi emocionalnu povezanost Zagrepčana i okolice sa životinjama Zoološkog vrta u zagrebačkom parku Maksimir.

„Pridjevom „divlji“ točno se ukazalo o kojim je Zagrepčanima riječ. S druge strane, “srce” je metafora za centar, odnosno središte pa smo na taj način htjeli naglasiti da je riječ o srcu edukacije, razonode, zabave i okupljanja koje će uskoro zadobiti i novu dimenziju. Osim toga, „srce“ označava i ljubav, život, emocije pa ta riječ idealno povezuje Zagreb, osjećaje i zoološki vrt“, istaknula je Davorka Maljković, stručna koordinatorica projekta.

U Zoološkom vrtu ističu kako će modernizacija građane Zagreba i okolice motivirati na učestalije posjete i dulje boravke u zelenoj oazi centra grada. Osim unapređenja kvalitete turističke ponude Grada Zagreba i Zoološkog vrta Zagreb, u cilju je projekta i povećanje broja posjetitelja s dosadašnjih 260.000 na 350.000 godišnje te povećanje broja korisnika edukacije s 18.000 na 24.000 godišnje.

Ukupna vrijednost projekta je 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Što su građani Zagreba odgovarali na pitanje o tome što je i gdje je Divlje srce grada pogledajte u videu.


Komentari