Novo izdanje Festivala svjetske književnosti

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zagreb i knjige napokon opet u ljubavnom zagrljaju!

Festival svjetske književnosti u Hrvatsku dovodi brojne europske i svjetske književnike koje povezuje s domaćim piscima. Ove se godine festival održava u Zagrebu i Splitu, a fokus je književnost španjolskog jezika.

Programi će se održavati od 8. do 14. rujna u Zagrebu, u zgradi Hrvatskog glazbenog zavoda, te od 9. do 12. rujna u Splitu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Festival koji već sedam godina vode i organiziraju Seid i Sibila Serdarević, ove godine dovodi više od sto inozemnih i domaćih pisaca, književnih kritičara, znanstvenika, likovnih umjetnika i glazbenika. Brojne programe čitanja poezije, tribine, okrugle stolove, izložbe i projekcije filmova vodit će hrvatski pisci, kritičari, urednici, publicisti i novinari.

Posebno iznenađenje jest scensko uprizorenje slavnog predavanja Miroslava Krleže u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda, koje će iz Krležine ostavštine prirediti krležolog Vlaho Bogišić.

Ulaz na većinu događaja bit će besplatan, dok će se večernji programi u velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda naplaćivati, a svaka ulaznica bit će vaučer za popust u Festivalskoj knjižari. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio ili na festivalskoj blagajni.

 

Komentari