NOVITET NA ZAGREBAČKOM SVEUČILIŠTU: Otvorena Klinika za zarazne bolesti s izolacijskom jedinicom Veterinarskoga fakulteta

FOTO: unizg.hr

Nova Klinika za zarazne bolesti s izolacijskom jedinicom Veterinarskoga fakulteta veličine 800 kvadratnih metara svečano je otvorena u ponedjeljak 19. rujna 2016.

Okupljene je pozdravio domaćin prof. dr. sc. Tomislav Dobranić, dekan Veterinarskoga fakulteta sa svojim timom. Na svečanosti otvorenja, između ostalih, prisustvovali su prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije kao izaslanik rektora Sveučilišta u Zagrebu te Emil Tuk, pročelnik Gradskoga ureda za poljoprivredu i šumarstvo u ime gradonačelnika Grada Zagreba.

Početkom 2012., u okviru planova uređenja laboratorija i klinika s ciljem povećanja kvalitete nastave, započela je izgradnja Klinike za zarazne bolesti s izolacijskom jedinicom i kliničkom vježbaonicom koja je nedostajala postojećoj Klinici za zarazne bolesti. Unatoč dužem periodu specifične gradnje, poteškoćama u procesu javne nabave i poslovanju izvođača radova, klinika je dobila uporabnu dozvolu, te će u budućnosti uvelike doprinijeti kvaliteti rada veterinarske struke i podići kapacitete Fakulteta.

FOTO: unizg.hr
FOTO: unizg.hr

Dekan Dobranić je na otvorenju rekao: “Uvjeren sam kako će svi ovi objekti biti jedan lijepi doprinos proslavi stote obljetnice Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Još jednom kao dekan želim zahvaliti svima koji su prepoznali važnost ovoga projekta i financijski pomogli njegovu izgradnju. Osim većih mogućnosti i boljih uvjeta rada za zaposlenike, nova klinika pruža dodatnu vrijednost studentima, pacijentima te njihovim vlasnicima. Zgrada je vrlo vrijedna i važna investicija u kvalitetu rada i pružanju usluga te ukupnu vrijednost zagrebačkoga Veterinarskog fakulteta.”

Preuzimanjem funkcije dekana 2010. profesor Dobranić i uprava Fakulteta krenuli su u opsežne pripreme za vizitaciju od strane komisije Europske asocijacije ustanova koje se bave edukacijom veterinara (EAEVE). Pozitivna evaluacija Fakulteta od strane EAEVE dio je ispunjenja i održavanja razina kvalitete edukacije unutar europske mreže veterinarskih fakulteta i važna je za sve veterinare, posebice za studente i doktore veterinarske medicine. Suradnji Grada Zagreba i Sveučilišta na realizaciji Klinike prethodila je suradnja na stvaranju Centra izvrsnosti veterinarske kirurgije.

Komentari