Novinarka koja je izlila kantu izmeta pred zgradu Vlade osuđena na zatvorsku kaznu: ‘Ne žalim zbog toga što sam učinila’

FOTO: Vladimir Kinđerski/Adriaticstar.press

Pravda je kažu, spora, ali ne i kada je u pitanju treniranje strogoće nad građanima koji se usude pružiti otpor nepravdi. Pokazuje to primjer novinarke Ive Anzulović koja je u utorak popodne izlila kantu psećih fekalija pred zgradu hrvatske Vlade kako bi ukazala na problem korumpiranog hrvatskog pravosuđa.

Ironično, hrvatsko se pravosuđe u ovom slučaju pokazalo nevjerojatno efikasnim pa je novinarka Anzulović, nakon višesatnog boravka u policijskoj stanici, prekršajno osuđena na deset dana zatvora i još šest mjeseci uvjetno. Dobila je i dva mjeseca zabrane približavanja Banskim dvorima u radijusu od sto metara i zabranu približavanja zgradi DORH-a gdje je 8. kolovoza napravila sličan performans, piše Dnevno.

Na presudu ovog ‘prijekog suda’ Iva Anzulović se nije žalila pa je pravomoćna. Njen slučaj pokazao je kako hrvatsko pravosuđe može biti itekako ažurno kada je u pitanju zaštita moćnih i korumpiranih. Obični građani na rasplet svojih sudskih parnica pak moraju čekati mjesecima.

Nakon što je puštena, oglasila se putem Facebooka:

Al’ zbilja –
nije do toga kaj sam se zbudila u pet vjutro pa vlakom iz Virovitice došla u Zagreb pa kupila kantu u dućanu i miksala drek štenaca skupljan mjesecima u zahodu restorana.
Nije ni do toga kaj sam pet sati bila sa divnim policajcima pa sutkinjom koja mi je presudila 10 dana zatvora ali sa 6 mjeseci kušnje i kaj me oslobodila sudskih troškova.
Nije ni do toga kaj cijelog dana nisam niš’ popila ni pojela ni na wc otišla i kaj sam čitanija i “veća vijest” od Severine.
Jok.

Do toga je da me policajci podržavaju i sve kuže, 
da smo dogovorili sastanke na mjesečnoj bazi kako bih im davala istražene informacije koje imam,
do toga je da sam sutkinji rekla kako ne žalim što sam učinila i odrekla se prava na branitelja i na žalbu, stala iza svega što sam učinila kao i objavila,
do toga je da me prijatelj došao dočekati pred sud zabrinut’ jesam li gladna i odveo me na prvi gablec dana.
I do toga je kaj me nazvao Pero Trkulja, nekadašnji radnik “Gavrilovića” i rekao;
“Iva moja, jedva dišem i sa ovim kisikom ali danas sam ushićen i sretan!”
Ljudi – volite se i sve bu dobro. Za ozbać. Pusa. <3


Komentari