NOVI TJEDAN, NOVI OBJEKT: Gradonačelnik i ministar Paladina otvoriti će protupotresno ojačan i obnovljen dom Brune Bušića

Foto: Luka Korlaet Facebook

Nakon što su prošlog tjedna otvorili tri preuređene zgrade na trgu Luke Botića, gdje će se smjestiti Hotelijersko – turistička škola, ovog tjedna pak na redu je učenički dom Brune Bušića u Gajevoj ulici.

Svečano će ga otvoriti gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu ministra graditeljstva Ivana Paladine, uz ravnatelja Darka Trošelja.

Kako je jučer objavio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, “kao odgovorni upravitelj vlastitog građevnog fonda, Grad Zagreb za ovu obnovu aplicirao je na Fond solidarnosti (konstrukcijski dio) i NPOO (energetski, instalacijski i interijerski dio), kako bismo u što većoj mjeri rasteretili gradski proračun”.

Prvi je ovo učenički dom koji je obnovljen nakon potresa prije dvije godine, dok je dosad Grad Zagreb obnovio pet škola – OŠ Ivana Merza, Savski Gaj, Vugrovec Kašina, K.Š. Gjalski. Inače, prva cjelovito obnovljena škola u Zagrebu nakon potresa bila je OŠ Miroslava Kreže, koja je ujedno i jedna od najstarijih u Zagrebu.

Uz to, otvorena su gradilišta na obnovi vrtića u Kašini, Odranskom obrežu i Ivanjoj Reki.

Komentari