Novi terminal pun nedostataka: Prilikom slijetanja aviona popucala stakla, autobusna stajališta i dalje bez nadstrešnice

FOTO: Josip Škof

Brojne nepravilnosti netom prije otvorenja.

Svečanost otvorenja novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman najavljena je za 21. ožujka, no on bi u promet trebao biti pušten sedam dana kasnije.

Podsjećamo, pojavili su se problemi koji bi mogli odgoditi otvorenje za putnike, a razlog je nemogućnost osiguranja sigurnosti protoka robe i putnika na križanju servisne ceste i staze za vožnju.

“Problem je nastao jer će koncesionari ZL Franjo Tuđman osim stajanke za zrakoplove ispred novog terminala koristiti i stajanku kod stare aerodromske zgrade. A u tom će slučaju civilni zrakoplovi i servisna vozila koja idu prema staroj stajanci ili od nje prema novom terminalu križati se s MIG-ovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, pisao je Večernji list.


Dodaju i da su u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe zaključili da je to sigurnosni problem koji se mora riješiti kako bi se testiranja mogla nastaviti.

>>> Otvorenje novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman moglo bi kasniti zbog neobičnog razloga

No, kako je potvrđeno za Index, čini se da postoji još niz problema, grešaka i nedostataka.

“Prilikom slijetanja zrakoplova na novom je terminalu popucalo staklo na zgradi, no to je zamijenjeno. Uz to, postoji niz drugih grešaka. Liftovi su premali, odnosno preuski. U njih stane svega četvero ljudi. Nisu stavili trake kao po ostalim svjetskim aerodromima, nego su ugradili obične pokretne stepenice na koje također stane manje ljudi nego na traci. Iako su trebali napraviti podzemne spremnike za gorivo pa da samo izvadimo crijevo iz zemlje i tako punimo gorivo u avione, to nije učinjeno. Umjesto toga gorivo će se dovoziti i točiti iz cisterni, što će samo stvarati kaos”, piše Index.

Nadalje, tek će se naknadno raditi nadstrešnice na stajalištu za autobuse. Tako, piše Index, putnici izlaze na gornjoj etaži na koju mogu ići samo vozila taksija i autobusi, ali tamo se autobusi ne mogu zaustavljati i dočekivati putnike kao na starom terminalu, pa će putnici morati ići na parkiralište gdje će stajati autobusi, a gdje nema ni nadstrešnice, koja će biti postavljena tek u lipnju. Po putnike koji stižu manjim zrakoplovima i dalje će dolaziti autobusi jer nema dovoljno zračnih mostova.

Što se tiče grešaka ustanovljenih prilikom testiranja, iz Međunarodne zračne luke Zagreb opovrgnuli su pucanje stakla i kazali za Index da je svrha testiranja ovakvih objekata ispitivanje svih sustava, kroz simulaciju različitih, čak i ekstremnih situacija, upravo kako bi se prevenirale različite situacije.

>>> Trebate posao? Zračna luka Franjo Tuđman traži 60 radnika/ca!

>>> (FOTO) Zavirite u novi putnički terminal Međunarodne zračne luke Zagreb

Komentari