NOVI ŠOK ZA SLIJEPCA KOJEM JE PAUK DIGAO AUTOMOBIL: Umjesto isprike, poslali mu još jednu kaznu, traže podatke koje već imaju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako smo ranije pisali, stopostotni invalid Mirko Hrkač lani se našao u neobičnoj situaciji sa Zagrebparkingom kada su mu podignuli automobil u Kačićevoj ulici i naplatili mu kaznu od 500 kuna tvrdeći kako nije imao važeću oznaku pristupačnosti koja mu je dozvoljavala parkiranje na tom mjestu. Točnije, tvrdili su kako je oznaka požutjela te da se jako često na taj način zloupotrebljavaju takve isprave. Ipak, dokazao je da je ista valjana.

No, sada je priča dobila i dodatni zaplet. Kako javlja Jutarnji list, svoju grešku su priznali, ali su zatim Hrkaču rekli kako oznaka uopće nije ni bila istaknuta. Kako govori Hrkač, pokazalo se da su fotografirali samo desnu stranu vozila iako je oznaka na lijevoj strani. U pravilima Zagrebparkinga, shodno tome, nije istaknuto na kojoj strani ista mora biti.

Temeljem toga, Hrkač je, govori, ponovno pisao Prometnom redarstvu, no rekli su mu kako može dobiti uvid u spise te poduzeti sve pravne radnje koje smatra potrebnima. S druge strane, poslali su mu i novu kaznu od 350, odnosno od 700 kuna ukoliko ne plati odmah, zbog toga što nije dostavio podatke o vlasniku vozila.

Ona glasi na njegovu Zakladu “Čujem, Vjerujem, Vidim”, a ta informacija poznata je Zagrebparkingu, ali Redarstvo ipak inzistira da podatke dostavi baš on.

Naposljetku, za Jutarnji list, iz Zagrebparkinga tvrde kako isprava koju je Hrkač i istaknuo na vjetrobranskom staklu uopće nije znak pristupačnosti.

Komentari