Novi prosvjed ‘Zajedno za slobodu’ u Zagrebu: Pale svijeće na Markovom trgu i čitaju Himnu slobode

Foto: Screenshot Index.hr

U tijeku je prosvjed nazvan ‘Zajedno za slobodu’ koju organizira inicijativa Studenti za slobodu. Protive se uvođenju covid potvrda kao i cijepljenju i mjerama protiv širenja korona virusa.

Dragi naši hrvatski studenti, pratitelji i podržavatelji slobode, nešto se pokreće u Hrvatskoj veliko sutra, 15. siječnja 2022. u 18 sati, na 30. obljetnicu od međunarodnog priznanja slobodne i neovisne hrvatske države i to u sljedećim sveučilišnim gradovima: ZAGREB – Trg kralja Tomislava (Tomislavac), SPLIT – Pjaca, RIJEKA – Korzo, OSIJEK – Trg Slobode, ZADAR – Narodni trg, PULA – Narodni trg, SLAVONSKI BROD – Tvrđava, VARAŽDIN – Franjevački trg, napisali su između ostaloga na Facebooku.

Nakon što su se okupili na Tomislavcu, jedan od prosvjednika, policiji poznat po organiziranju masovnog prosvjeda na Trgu bana Jelačića, Andrija Klarić, okupljenima je rekao:

“To su bili dani ponosa i slobode. Sjaj zlatnih slova je izblijedio od laži i nepotizma. Ljude koji su na prvim crtama diljem Lijepe naše krvarili sa znojem i krvlju, nesposobni političari su varali i poklanjali im pištolje kako bi sami lakše digli ruku na sebe.”

Nakon Klarića govorio je Josip Jurčević, svoj govor je započeo citirajući Himnu slobode. Nakon govora okupljeni prosvjednici krenuli su prema Markovom trgu, a kako su najavili, tamo će zapaliti svijeće.


Komentari