NOVI PROSVJED NA MARKOVOM TRGU: Evo što prosvjednici traže od Vlade, najavili i dolazak kod Plenkovića

Foto: Josip Regovic/ Pixsell/ Ilustracija

I danas se prosvjeduje na Markovom trgu. Prosvjednici iz inicijative Prava i slobode prosvjeduju zbog sutrašnjeg uvođenja obaveznih COVID potvrda u javnim i državnim službama. Smatraju da su im ugrožena prava.

Foto: Screenshot Index.hr

Prosvjednici od Vlade imaju dva zahtjeva, a to su ukidanje COVID potvrda u cijeloj Hrvatskoj i donošenje zakona kojim se zabranjuje da se donese takav diskriminirajući zakon kao što je COVID-potvrda, piše Index.

Foto: Screenshot Index.hr

Prosvjed je krenuo s Markovog trga, a navodno će krenuti prema domu premijera Andreja Plenkovića. Prosvjednici nose transparente s natpisima: “Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene” i “Necijepljeni ne zaslužuju otkaz”, a prati ih i kontroverzni don Vice Batarello.

Jedan od vođa prosvjeda je Andrija Klarić. On se u javnosti počeo isticati još prilikom lockdowna početkom ove godine kada je, unatoč mjerama Stožera i lockdownu, otvorio svoju teretanu. Na Markovom trgu se pak popeo na ljestve i od tamo počeo svoj govor.

Kaže da neće otići s Trga dok se ne ispune njihovi zahtjevi. “Cjepivo pretvara ljude u asimptomatske širitelje zaraze, a razlika između cijepljenih i necijepljenih je minimalna”, pročitao je Klarić ono što je rekao da su ga zamolili liječnici iza inicijative Hipokrat.


Komentari