NOVI PROJEKT: Gradonačelnik Bandić daje Francuzima prostor u centru Zagreba?!

Foto: Facebook/ Milan Bandić

Nedavno je Grad Zagreb izdao već  drugi javni poziv investitorima u Zagrebu za velike gradske projekte. Onaj prvi nazvan “Grad u gradu”, podsjetimo, uključivao je prostor Zagrebačkog velesajma i Hipodroma, vrijedan je više milijardi kuna i za taj projekt već su potpisani memorandumi o suradnji s tvrtkom Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Noviji, drugi, je “Blok Badel”, koji se nalazi na prostoru omeđenom Vlaškom, Šubićevom, Martićevom i Derenčinovom ulicom, na površini od oko 30 tisuća kvadratnih metara. Riječ je o projektu koji ima mješovitu namjenu i u čijoj se realizaciji očekuje investicija od oko 750 milijuna kuna, piše Jutarnji list. Novi projket ima veću šansu realizacije zbog duljeg roka za prijavu investitora te zahtjeva manju investiciju.

Kako javlja Jutarnji list, na taj se poziv, osim Eagle Hillsa, javila i francuska tvrtka Bouygues Bâtiment International pa u gradskoj upravi očekuju da će im i ovaj poziv biti zanimljiv. Sam gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić već su prije najavljivali da će se susresti s predstavnicima francuske tvrtke zbog prvog projekta, a  moguće je da se na tom sastanku raspravljalo i o ovom projektu. Isto tako, u gradskoj upravi očekuju prijavu brojnih drugih europskih konzorcija, piše Jutarnji list.

Komentari