NOVI PROBLEMI ZA SVETI DUH! Inspekcija šalje prijavu DORH-u, otkriveni uznemirujući razlozi za to

Klinička bolnica Sveti Duh (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Nakon niza skandala koji su potresli zagrebačku Kliničku bolnicu Sveti Duh, stižu novi, ozbiljni problemi. Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je što očekuje bolnicu nakon dosadašnjeg inspekcijskog nadzora u toj bolnici.

”Inspekcijski nadzor nije gotov, ali na osnovu dosadašnjih spoznaja inspekcija će uputiti određeni dopis Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem”, otkrio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš.

Podsjetimo, inspekcija češlja bolnicu Sveti Duh nakon što su u javnost procurile informacije o dvoje pacijenata koji su preminuli čekaonici hitne pomoći, od kojega je jednog mrtvog pronašla obitelj, a drugoga djelatnici sanitetskog prijevoza.

Zatim su djelatnici patologije tvrdili da rade u nepodnošljivim uvjetima jer su se u mrtvačnici od srpnja 2021. godina raspadala tijela dvojice stranaca. Tada su iz bolnice kazali da je inspekcija utvrdila da je sve u redu te da se su tijela skladištena na ispravan način i bolnicom se ne šire neugodni mirisi.

Nakon toga je javnost uznemirila snimka leševa poslaganih po podu mrtvačnice, a koja je navodno nastala prije otprilike mjesec dana u toj bolnici. Iz Uprave bolnice, ali i Grada Zagreba koji je vlasnik KB-a Sveti Duh, ustvrdili da je moguće da je netko iscenirao takve stravične prizore i namjerno izvukao tijela iz frižidera, poslagao ih po podu i pustio u javnost kako bi naštetio bolnici. Policiji je bolnica podnijela prijavu kako bi se otkrilo je li netko zaista namjerno učinio nešto tako morbidno.

Poslali smo upit bolnici Sveti Duh oko izjava ministra Beroša, evo što su nam odgovorili:

“Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je višednevni nadzor. Očekujemo Rješenje o provedenom inspekcijskom nadzoru. U ovom trenutku ne možemo komentirati izjavu ministra Beroša “da će inspekcija podnijeti prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog kako je naveo, nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem”, koju su prenijeli mediji.”


Komentari